EBR Underhållsprinciper för elnät - U 101:24

Publicerad:

Den här handlingen beskriver de grundläggande principerna för underhåll av elnätsanläggningar på en översiktlig nivå. EBR har i samarbete med aktörer i elnätsbranschen gemensamt skapat anvisningarna, med avsikt att de ska bidra till effektivare planering, upphandling och utförande.

Den här handlingen beskriver de grundläggande principerna för underhåll av elnätsanläggningar på en översiktlig nivå och är en inledande del i en serie handböcker för underhåll som skapats för elnätsbranschen. För att öka tillämpbarheten har Underhåll stationer och Underhåll ledningar omarbetats och sammanfogats till ett gemensamt dokument, Underhållsprinciper för elnät, U 101, och är applicerbar för båda serierna.

Dokumenten i serierna innehåller anvisningar som beskriver underhåll och är delade i två delar – U 300 som beskriver underhåll för ledningsnätet och U 600 som beskriver underhåll för stationer. EBR har i samarbete med aktörer i elnätsbranschen gemensamt skapat anvisningarna, med avsikt att de ska bidra till effektivare planering, upphandling och utförande.

Målgrupper är ingenjörer, planerare och tekniker som arbetar med underhåll,  samt chefer och andra beslutsfattare.

Föreliggande anvisning ersätter de tidigare publikationerna U 301.B:03 och U 601.1:06 som var för sig redovisat principer för underhåll.

Format: Häfte och PDF, 2024
Sidor: 40

EBR-nummer: U 101:24

 

EBR, ESA och ESA Q är av Energiföretagen Sverige skyddade varumärken. Våra registrerade varumärken ger oss ensamrätt och får endast användas med Energiföretagen Sveriges tillåtelse.