Energiföretagen storsatsar på utbildning i kris och säkerhet

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Energiföretagen Sverige erbjuder flera utbildningar inom kris- och säkerhet under hösten med start i mitten av september. En nyhet är utbildningen ”Krigets lagar: En översikt för anställda inom energibranschen”, som genomförs som ett webbinarium den 2 oktober.

Emma Johansson som är säkerhetsansvarig hos Energiföretagen Sverige betonar vikten av att gå utbildningar inom kris och säkerhet:

– Utbildning är viktigt både för att hänga med i de snabba förändringarna som sker i vår omvärld, som också kräver uppdateringar av policybeslut och rutiner. Utbildning är även ofta ett skall-krav för medarbetare som arbetar i anläggningar och för dem som är ytterst ansvariga för verksamheten.

”Krigets lagar” och Ukraina

Den nya utbildningen ”Krigets lagar: En översikt för anställda inom energibranschen” riktar sig till alla nivåer av anställda inom energibranschen – från operativ personal till ledningsgrupper – och betonar vikten av att ha en grundläggande förståelse för krigets lagar. Här tas bland annat upp:

  • Grundläggande principer i krigets lagar
  • Skydd för civil infrastruktur
  • Krigsbrott
  • Exempel från verkligheten

Exempel från verkligheten ligger väldigt nära till hands genom kriget i Ukraina där tekniska system, kraftverk och distributionsnät som är strategiskt betydelsefulla har attackerats. Energiföretagen Sverige har skrivit om detta i en nyhet nyligen om rapporten ”Russian attacks on the Ukrainian power system”.

Anmälan till det 2,5 timmar långa webbinariet den 2 oktober om krigets lagar kan göras här – på Energiföretagens webbplats.

 

Fakta: höstens utbildningar inom kris och säkerhet

(Besök utbildningssidan på Energiföretagens webbplats)

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristian Öhrn

Kristian Öhrn

Gruppchef Utbildning
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se