Elektrifieringen sker inte bara i norr – se våra seminarier på Ystad Summit!

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Sydsverige är Europas sämst balanserade elområde som behöver investeringar i både ny produktion och elnät. Det diskuterar vi på ett av våra seminarier på påverkansarenan Ystad Summit. Våra fyra energiseminarier kommer även beröra koldioxidinfångning och branschens kompetensförsörjning, bland annat. Se dem live den 5 september eller online när du vill!

Sverige står inför en enorm klimatomställning där energifrågan och elektrifieringen är avgörande för att klara de mål som har satts upp. På våra fyra seminarier på Ystad Summit samlar vi energibranschen, medlemsföretag, näringsliv och politiker till presentationer, dialog och panelsamtal.

Missa inte våra energiseminarier på Ystad Summit

När? 5 september eller online när du vill
Var? Lokalen Diskoteket på Regementet i Ystad

Energifrågorna och Sydsverige
Tid? 11.00-11.45
Sydsverige är Europas sämst balanserade elområde. Vi kommer behöva göra investeringar i ny produktion och nät redan idag för att återställa en bättre balans och förutsättningar för samhällets utveckling. Elektrifieringen och energiomställningen sker dessutom inte bara i norr. Det kostar att investera, men det kostar ännu mer att låta bli. Därför har vi på regional nivå satt fart på samverkan mellan många aktörer och får saker att hända, men vi behöver stöttning för att komma i gång och vidare i arbetet.
Läs mer och se sändningen.

Hållbara investeringar för energiomställningen
Tid? 13.00-13.35
Det är ingen utopi! Effektkommissionens färdplan är relevant och rimlig. Vi kommer att visa på konkreta case med utveckling av produktion och nät och hur branschen drar sitt strå till stacken. Men samhället har varken råd att vänta eller att börja med att sätta käppar i hjulet för befintlig produktion. Ni träffar företrädare för olika kraftslag och nätutbyggnad samt politiker i ett panelsamtal.
Läs mer och se sändningen.

Hur koldioxidinfångning och användning kan bli en nyckel för nettonollutsläpp
Tid? 14.00-14.45
Koldioxidinfångning, lagring och användning utpekas av många som utslagsgivande för att vi ska klara de globala utsläppsmålen. Men hur funkar det, vilka är aktörerna och vad händer nu? Skånska energiföretag som redan är en bra bit på väg presenterar spännande case.
Läs mer och se sändningen.

Kompetensförsörjningen som nödvändig bricka i elektrifieringen och omställning av energisystemet
Tid? 15.00-15.45
Likt flertalet andra teknikbranschen har energibranschen redan idag brist på kompetens. I närtid ser vi ett accelererande behov av kompetens. Både på nationell nivå och i Sydsverige – för omställningen sker inte bara i Norrland. Kompetensbrist på grund av pensionsavgångar är sannolikt större i syd än i nord. Vi presenterar hur det ser ut hos våra medlemsföretag, vilka satsningar görs och hur kan vi attrahera nya förmågor till vår bransch som enligt mätningar redan är attraktiv, jämställd och har en stor framtidspotential.
Läs mer och se sändningen.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Anders Karmehed

Anders Karmehed

Regionchef Syd
Enhet: Medlemsrelationer & juridik
Telefon: 044-121318
E-post: anders.karmehed@energiforetagen.se