Regionchefens energifavorit på gottebordet: Mörk choklad med pumpafrön och körsbär
Publicerat av: Hannah Hepworth ·
Om du köper choklad i affären är det inte ovanligt att den innehåller konstgjorda smakämnen och raffinerat socker. Här får du en choklad gjord på bara fem ingredienser – en energibomb rik på mineraler tack vare kakao, pumpafrön och körsbär.

Du behöver:
1,5 dl kokosolja
1 dl kakao
0,5 dl lönnsirap
1,5 dl pumpafrön
1 dl torkade körsbär (eller andra torkade bär)
Gör så här:
- Lägg bakplåtspapper i en form som är cirka 30 centimeter i diameter. Pappret ska komma upp lite på kanten.
- Häll ner kokosolja, kakao och sirap i en liten kastrull på låg värme och blanda tills kokosoljan har smält.
- Häll ner chokladsmeten i formen så att den fyller botten. Strössla med frön och bär över hela.
- Ställ formen i frysen i minst en timme. Bryt sedan chokladen i bitar och lägg i en burk som tål frystemperatur – de här godbitarna smälter nämligen i rumstemperatur!
Enkelt och gott!
Kontakta mig om du vill veta mer

Efwa Ronquist
Regionchef Väst
Enhet: Medlemsrelationer & juridik
Telefon:
070-164 44 41
E-post: efwa.ronquist@energiforetagen.se