Regionchefens energifavorit på gottebordet: Mörk choklad med pumpafrön och körsbär

Publicerat av: Hannah Hepworth ·

Om du köper choklad i affären är det inte ovanligt att den innehåller konstgjorda smakämnen och raffinerat socker. Här får du en choklad gjord på bara fem ingredienser en energibomb rik på mineraler tack vare kakao, pumpafrön och körsbär. 

Du behöver: 

1,5 dl kokosolja 
1 dl kakao 
0,5 dl lönnsirap 
1,5 dl pumpafrön 
1 dl torkade körsbär (eller andra torkade bär) 

Gör så här: 

  1. Lägg bakplåtspapper i en form som är cirka 30 centimeter i diameter. Pappret ska komma upp lite på kanten. 
  2. Häll ner kokosolja, kakao och sirap i en liten kastrull på låg värme och blanda tills kokosoljan har smält.  
  3. Häll ner chokladsmeten i formen så att den fyller botten. Strössla med frön och bär över hela.  
  4. Ställ formen i frysen i minst en timme. Bryt sedan chokladen i bitar och lägg i en burk som tål frystemperatur – de här godbitarna smälter nämligen i rumstemperatur! 

Enkelt och gott!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Efwa Ronquist

Efwa Ronquist

Regionchef Väst
Enhet: Medlemsrelationer & juridik
Telefon: 070-164 44 41
E-post: efwa.ronquist@energiforetagen.se