Nominera bästa kommun och fastighetsägare till Laddguldet

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

För åttonde året i rad delar 2030-sekretariatet ut det ärofyllda priset Laddguldet – som går till en samhällsaktör som tagit konkreta initiativ för att investera i omställningen till en fossilfri fordonsflotta.

Alla som arbetar med laddinfrastruktur har nu möjlighet att nominera sina favoriter i de två kategorierna ”kommun” och ”fastighetsägare”. I årets jury sitter bland annat Martin Olin som är ansvarig för e-mobilitet på Energiföretagen Sverige:

– Elektrifieringen av transportsektorn har en nyckelroll för att Sverige ska nå klimatmålen. Både kommuner och fastighetsägare har jätteviktiga roller i utbyggnaden av laddinfrastruktur som möjliggör detta. Tempot behöver accelereras och genom Laddguldet kan goda arbetssätt och lösningar spridas till fler, säger Martin Olin.

Arbete och investeringar under 2024 bedöms

Juryn bedömer det arbete och de investeringar som aktören gjort under 2024. Investeringar som utförts innan 2024 eller planerade projekt ingår inte i juryns bedömning. I kategorin ”fastighetsägare” ingår alla typer av aktörer som äger eller sköter driften av fastigheter. Det kan till exempel gälla bostäder, kontor, fraktcentraler, lager eller andra typer av fastigheter.

Klicka här för att nominera. Sista dag att nominera är fredag 22 november.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Martin Olin

Martin Olin

Ansvarig e-mobilitet
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 26 35
E-post: martin.olin@energiforetagen.se