Energiföretagen breddar utbildningsverksamheten

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Under senaste våren inleddes ett helt nytt samarbete ihop med det teknikinriktade utbildningsföretaget Ny Teknik Education. Syftet är att i större utsträckning kunna tillgodose medlemmarnas behov av kompetensutveckling.

I denna kompetensutveckling ryms utbildningar inom såväl etablerade verksamhetsområden som förhållandevis nyare områden. Två exempel på detta dyker upp senare i höst.

Om samarbetet

Hallå där Kristian Öhrn, gruppchef Utbildning vid Energiföretagen Sverige, hur ser du på samarbetet med Ny Teknik Education?

– Ett spännande och viktigt samarbete. I en tid då förändringstakten ständigt ökar är det av vikt att vi skapar partnerskap för att optimalt stödja våra medlemmar med den kompetensutveckling de behöver.

Det finns aktuella konkreta exempel har vi förstått?

– Genom vårt samarbete med Ny Teknik Education kan vi nu bredda vårt utbud, särskilt inom teknikutbildningar. Under hösten lanserar vi tillsammans två nya utbildningar, Diplomerad projektledare fjärrvärme och Tillämpad AI för energibranschen.

Fakta om de två nya utbildningarna

Utbildningen ”Diplomerad projektledare fjärrvärme” är perfekt fördjupning för den som besitter grundläggande kunskaper på området och som vill ta ett karriärsteg in i projektledning inom fjärrvärme och fjärrkyla. Läs mer här.

I ”Tillämpad AI för energibranschen” diskuteras bland annat hur du som spelare i energibranschen identifierar risker och möjligheter, samt hur AI kan tillämpas inom verksamheter för energiförsörjning. Läs mer här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristian Öhrn

Kristian Öhrn

Gruppchef Utbildning
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se