Kick-off för nya HING-studenter

Publicerat av: Eva Rydegran ·

I veckan hade Energiföretagen tillsammans med Umeå universitet, Luleå tekniska universitet och Mittuniversitetet kick-off för studerande inom HING  - en högskoleingenjörsutbildning på distans inom elkraft som drivs i samarbete mellan universiteten och Energiföretagens medlemmar.

Ett 50-tal elever och ett 10-tal medlemsföretag var med på årets HING-kick off  i veckan och tog chansen att presentera sig för varandra och mingla.

– Stämningen var på topp. Alla tog chansen att mingla med framtida medarbetare och arbetsgivare, säger Lena Heldén, expert utbildning och kompetensutveckling, på Energiföretagen.

– Flera av de nya medarbetarna i företagen som presenterade sig och sin roll i företagen kommer direkt från just HING-utbildningen och höll inspirerande tal till studenterna, fortsätter hon.

Studenterna har många möjligheter att knyta kontakt med tänkbara framtida arbetsgivare redan under utbildningstiden. Företagen är med under hela utbildningen som gästföreläsningar, med mentorer, projektuppdrag, praktikplatser och examensarbeten för att trygga sin framtida kompetensförsörjning. Hela 9 av 10 som går utbildningen får arbete inom 6 månader.

Studenterna väntas bli elkraftsingenjörer, som kan arbeta med att projektera och leda större projekt inom olika delar av industrin och i samhället, arbeta som elkonstruktör och projektera elkraft i fastigheter, industrier, gatunät, bostadsområden eller större infrastruktursatsningar, som kraftverks- och järnvägsbyggen. Dessa ingenjörer behövs i många roller som vid renoveringar och effektiviseringar av befintliga elkraftsanläggningar.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lena Heldén

Lena Heldén

Expert utbildning och kompetensutveckling
Enhet: Kommunikation
Telefon: 08- 677 25 65
Mobil: 070-164 44 65
E-post: lena.helden@energiforetagen.se

Mats Andersson

Mats Andersson

Regionchef Nord
Enhet: Medlemsrelationer & juridik
Telefon: 0910-76 14 80
E-post: mats.andersson@energiforetagen.se