Finsk medvind i senaste numret av Tidningen Energi

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Regeringen har föreslagit ett stöd till kommuner som säger ja till vindkraft, i likhet med det finska systemet som har lett till ett uppsving för många finska kommuner. På hemmaplan har avfolkningskommunen Ånge börjat sjuda av liv på grund av planerna på en omfattande vätgasproduktion. Spana in dessa, och många fler reportage, i senaste numret av Tidningen Energi.  


Tre favoriter från senaste numret

  1. Finsk medvind.
    Allt fler vindkraftsprojekt stoppas i Sverige trots det ökande elbehovet. Nu har regeringen därför föreslagit ett stöd till kommuner som säger ja till vindkraft, i likhet med det finska systemet som har lett till ett uppsving för många finska kommuner.
  2. Vätgas ger nytändning i Ånge.
    I den lilla avfolkningskommunen Ånge sjuder det nu av framtidsplaner när företaget RES ska starta en omfattande vätgasproduktion.
  3. Emma Wiesner kämpar för den svenska energisektorna intressen i EU.
    Klimatpolitik går hand i hand med industriell konkurrenskraft. Det menar centerpartisten Emma Wiesner, som kämpar för den svenska energisektorns intressen i EU-parlamentet.

Spana in hela det senaste numret av Tidningen Energi.

Vill du få energinyheter ännu snabbare?

Orkar du inte vänta på att ett nytt nummer av Tidningen Energi ska släppas för att du ska kunna läsa tidningens aktuella energinyheter? Prenumerera då på Tidningen Energis nyhetsbrev, som varje fredag förser dig med spännande nyheter om tekniska innovationer och intressanta intervjuer med framstående profiler i energibranschen.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Johan Wickström

Chefredaktör Tidningen Energi
Enhet: Konsult
Telefon: 0708-950 137
E-post: johan.wickstrom@energi.se