Webbinarium och rapportlansering: En ny giv för klimatomställning och tillväxt

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Är omställningen till fossilfrihet verkligen nödvändig? Ja, hävdar vi. Den 7 oktober presenterar Energiföretagen rapporten ”En ny giv för klimatomställning och tillväxt" med sex förslag på hur vi kommer snabbare framåt med hjälp av en mer aktiv politik. Välkommen att anmäla dig till seminariet - som du också kan se på webben!

Sverige behöver komma överens om en ny politisk riktning så att vi når överenskomna klimatmål i tid och samtidigt stärker vår konkurrenskraft och säkrar välfärden.

På ett seminarium den 7 oktober presenterar Energiföretagen en ny rapport om varför vi behöver genomföra klimatomställningen, vilka kostnader och nyttor som finns, hur en framgångsrik strukturomvandlingspolitik ser ut och hur vi stärker Sveriges konkurrenskraft. Sammantaget pekas sex förslag på politikskiften ut som syftar till att möjliggöra en framgångsrik strukturomvandlingspolitik. Det är Energiföretagens förhoppning att regeringen skyndsamt agerar enligt förslagen. Det är bråttom för klimatet, för näringslivet och för Sveriges konkurrenskraft.

På seminariet kommenteras rapporten av Simon Wakter statssekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch, Martin Ådahl ekonomiskpolitisk talesperson (C), Ellika Berglund Aas utredare IF Metall, Kristina Alvendal statlig industrisamordnare och John Hassler professor i makroekonomi Stockholms universitet.

Anmäl dig här! Bokning - Energiföretagen Sverige

Det finns ett begränsat antal platser i lokalen så passa på att anmäla er snabbt. Det kommer att serveras en lättare lunch från kl. 12:30 och seminariet börjar kl. 13:00, var vänlig kom i god tid. För er som önskar komma till webbinariet på Energiföretagens kontor på Olof Palmes gata 11, kommer bekräftelse om plats till detta ske separat.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Per Holm

Per Holm

Ansvarig klimatpolitik
Enhet: Politik & samhälle
Telefon: 08-677 26 08
E-post: per.holm@energiforetagen.se